De stap naar het zelfstandig ondernemerschap

Als zelfstandig ondernemer aan de slag gaan, is een bewuste keuze. Je begeeft je op de handelsweg. Je verkoopt je producten of diensten aan mensen. De Kamer van Koophandel in Nederland biedt informatie, voorlichting en ondersteuning aan bedrijven en organisaties. Haar wettelijke taken zijn gericht op het registreren, informeren en adviseren van bedrijven en organisaties. In mijn adviesrol merk ik dat ik geregeld even terugkeer naar de KvK. Met name voor vragen die niet zo vaak aan de orde komen. Dan is het fijn om terug te kunnen vallen op de handelskamer.

De afgelopen tijd mocht ik twee zelfstandigen helpen bij het vinden van hun weg in het zelfstandig ondernemerschap. Inmiddels is Juliette Blokker – van ’t Riet van Filia Regis aangesloten bij 2eBedrijf om haar financiële diensten in te zetten voor klanten. Haar expertise zijn een mooie aanvulling voor het huidige team! Momenteel doet een tweede kandidaat haar traject en in de zomer zullen er weer twee trajecten starten. Ik ben iedere keer opnieuw verwonderd over het mooie proces dat vrouwen gaan om tot hun doel te komen.

Ben je zelf al een tijdje aan het twijfelen over wel of niet starten als zelfstandig ondernemer en heb je een sparringpartner nodig? Neem dan contact op! Samen ben je sterker!

En ben je niet de persoon om een eigen bedrijf te beginnen? Bij 2eStap helpen we eveneens vrouwen naar een nieuwe baan of een werkervaring, dus neem die eerste stap, dan nemen we samen de tweede!