Werkervaring

Sommige mensen willen werkervaring opdoen omdat dit goed staat op hun CV. Er zijn ook mensen die zoeken naar een nieuwe uitdaging; kijken of een totaal andere job nieuwe elan geeft. Werkervaring opdoen kan eveneens een probaat medicijn zijn voor mensen die vanuit een situatie van onrust of ziekte verlangen naar stabiliteit en regelmaat. Werk is een uitstekend middel om in een goed, dagelijks ritme te komen. Ik juich het allemaal van harte toe. Werk draagt bij aan zingeving in het leven.

Vorige week sloot ik een mooie werkervaringsperiode af met een vrouw die inmiddels een baan heeft. Het leven lacht haar (weer) toe. En vandaag had ik een gesprek met iemand die volgende week gaat starten met het traject. Agenda’s afstemmen, overeenkomst klaarmaken, kennis maken……ik heb er zin in. Mijn hart is bereid om samen te werken aan nieuwe energie en levenslust.

Ik besef dat de werkervaringsplek niet de enige schakel is in het proces. Omstandigheden, tijd, aandacht, persoonlijk welbevinden; alles werkt mee aan een optimale voedingsbodem voor groei.

2eStap : samen gaan voor werkgeluk!