Belemmeringen……of uitdagingen

Positieve woorden hebben kracht. Dat geldt trouwens ook voor negatieve woorden. Vanmorgen las ik, in een korte overdenking die ik elke morgen in mijn e-mailbox ontvang, de zinsnede ‘Op dit moment was ik gefocust op de obstakels……‘ Je kunt het ook ‘leeuwen en beren’ noemen of ‘belemmeringen’.

Wie zich realiseert hoeveel kracht dergelijke woorden hebben, komt al snel tot het besef om dergelijke woorden beter niet uit te spreken. Sommigen noemen het ‘omdenken’. Ik ben soms verbaasd hoe simpel en eenvoudig ‘omdenken’ eigenlijk is. Maar je ziet het zelf gewoon niet altijd direct. En als je iemand er vriendelijk op wijst of mee wilt helpen ben je ineens een ‘positivo’, terwijl het echt niet zo is dat het leven voor iedereen altijd maakbaar is.

Het kan je wel helpen om in je hoofd al een wilsbesluit te nemen; de belemmeringen of obstakels te benoemen als uitdagingen of leerdoelen. Binnen 2eStap wil ik hier graag met vrouwen naar kijken; hoe buig je in je hoofd dingen om van min naar plus. Ook ik heb geregeld mensen nodig die mij daarbij helpen of me een zetje geven in ‘omdenken’.

O ja nog wel even dit: als je een olifant op de weg hebt, pas je gedrag dan wel aan. Want dat stofje adrenaline of dat onderbuikgevoel hebben natuurlijk wel degelijk een functie!

Omdenken? Neem dan contact met me op voor een adviesgesprek!